mandag 18. april 2011

God Påske!

God Påske

I dag reiser vi til Moshav Aderet hvor familien til min mann bor for å feire Pesach/Passover, den jødiske høytiden som minner jødenes utgang fra Egypt. Og siden det nå først er påske og jeg er i Jerusalem så må jeg jo ha et bilde av den flotte 'Golden Gate' som det sies er porten Jesus red inn gjennom da han kom til Jerusalem Palmesøndag (for å feire Pesach ;-) 

Jødene venter jo som sagt fremdeles på sin Messias og ifølge bibelen så skal han komme inn gjennom denne porten (som Jesus gjorde ;-) Nå er derimot som dere ser porten murt igjen, dette er gjort av Ottomanerne i 1541 for å forhindre (!) at Messias skulle kunne komme igjen. I tillegg er det laget en muslimsk gravplass utenfor den, og for å forhindre Messias å komme igjen, ettersom det sies at han ikke kan gå over gravplasser. 

The Golden Gate sies å være den eldste porten i Gamlebyen og fører rett inn til Tempelplassen. 

Det var dagens lille påskebudskap! :-P

Ellers er det lite påskestemning her nede for meg ettersom det er lang til hytte på Kvamskogen/Hardangervidda og i 29 grader er det lite sannsynlighet for snø...

Ikke har jeg påskeegg heller... :( 
Men har bestemt meg for å gi meg selv dobbelt så stort påskeegg neste påske siden jeg ikke har i år :-D Hehe...små barn, store gleder! 


I slikt vær som vi har her nede for tiden så må man på stranden, og det var vi i går.
Her kommer et lite bildekollasj for å illustrere vår påske ;-) 


Lucas liker vann, sand og strand! 

2 kommentarer:

  1. Må si deres påske ser helt OK ut for min del! :D
    Kos dere hos svigerfamilien!

    SvarSlett
  2. Takk Hege, vi hadde det kjempefint! Kos dere også! ;-)

    SvarSlett